Visma Connect

2019 introducerar vi en ny inloggning till Visma TransPA. Inloggning kommer framöver hanteras med hjälp av Visma Connect, som är en metod som används i flera andra produkter från Visma.

Varför ändras inloggningen?
I och med den höga säkerheten och användarvänligheten i Visma Connect, är det ett självklart val för oss, att använda för att framtidssäkra Visma TransPA. Med Visma Connect kan användaren själv återställa sitt lösenord och logga in i flera Visma produkter med samma inloggning.

Vilka berörs av Visma Connect?
Alla systemanvändare i Visma TransPA. Anställda som använder Transpa för att rapportera tid berörs ej, utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.

Hur föregår inloggning?
Inloggning sker med e-postadress och lösenord.

Finns det några krav på lösenordsstyrka?
Ja, lösenordet som du väljer till Visma Connect skall bestå av:
 • Minst 8 tecken
 • Minst 1 versal (stor bokstav)
 • Minst 1 gemen (liten bokstav)
 • Minst 1 numerisk (siffra)
 • Minst 1 specialtecken (tex ! eller ?)

  Hur gör jag för att börja använda Visma Connect? Den systemansvarige behöver starta konverteringen genom att kontakta vår support via support.transpa@visma.com Den systemansvarige bjuder in övriga användare i registret för systemanvändare. Det sker genom att det skickas ut ett välkomstbrev till användaren via e-post, som i sin tur används för att koppla kontot till Visma Connect. När konverteringen har startat kan ni logga in i TransPA på det gamla sättet i 10 dagar. När 10 dagar har gått behöver samtliga systemanvändare använda Visma Connect för att logga in.

  Jag är inte systemansvarig, hur vet jag när det är dags att logga in med Visma Connect?
  Hör med den ansvarige för TransPA när det är dags för er att gå över till Connect. När systemansvarig har bjudit in dig kommer du att ta emot en e-post. I mejlet står beskrivet hur du skapar ditt lösenord.

  Måste jag ha en e-postadress för att kunna logga in?
  Ja, med Visma Connect är e-postadressen själva nyckeln. Har du ingen e-postadress idag kan du lätt skapa en via tex Gmail som är både enkelt och gratis. Läs mer här

  Finns det andra fördelar med att börja använda Visma connect?
  Ja, vi har redan byggt in en del förbättringar som enbart visas när du loggar in med Visma Connect. Du kan tex idag byta företag på startsidan utan att behöva logga ut och in. Om du har tillgång till flera kundnummer (databaser) så kan du också växla mellan dem.
  Dessutom kommer du enbart att ta del av nyheter och rättningar om du använder Visma Connect för inloggning.